Digital provtjänst skriver nytt kontrakt med Stockholms skolor

Digiexam

Från vänster: Nima Marefat och Johan Hägglund har grundat Digiexam. Foto: Digiexam

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

"Ett stort steg framåt på den svenska marknaden"

Det är Digiexam som nu utökar sitt samarbete med Stockholm stad. Avtalet löper över flera år och innebär att Digiexams digitala prov blir tillgängliga för Stockhoms samtliga 170 kommunala grund- och gymnasieskolor.

Det nya avtalet innebär att 65 000 elever nu får möjlighet att göra prov via Digiexams plattform. Målsättningen är att 40 000 elever ska skriva digitala prov via Digiexam redan under läsåret 2017/2018 som inleds i augusti.

“Det är oerhört roligt att se att den lösning som jag och min medgrundare Nima Marefat utvecklade baserat på våra egna erfarenheter från universitetet nu används av Nordens största skoldistrikt. Vårt mål är att förbättra provmiljön för så många som möjligt, både lärare och elever, så avtalet med Stockholms stad innebär ett stort steg framåt på den svenska marknaden”, säger Johan Hägglund, vd på Digiexam.

Digiexam har tidigare tagit in riskkapital från bland andra finansmannen Sven Hagströmer och affärsängeln Sophia Bendz. Bokslutet för 2016 är inte offentligt än men 2015 omsatte bolaget 6,1 miljoner kronor och gjorde en förlust på 2 miljoner kronor.

Läs mer