”Världens största företag validerar det vi sagt i sju års tid"

Symposium
”Världens största företag validerar det vi sagt i sju års tid"

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

På torsdagen inleddes teknik- och musikeventet Brilliant Minds Conference på Grand Hotel i centrala Stockholm. Bakom konferensen står Arash ”Ash” Pournouri, kanske mest känd som mannen bakom Avicii, och Spotify-grundaren Daniel Ek, som Breakit fick en pratstund med.

Evenemanget är en del av samlingskonceptet Symposium, som förutom konferensen inkluderar festivalen Summerburst, utdelningen av Polarpriset och efterfester där Avicii spelar.

Brilliant Minds Conference inleddes vid lunchtid med att Prins Daniel och Abbas Björn Ulvaeus pratade om den svenska musik- och tekniksektorn.

Så här säger Spotifys grundare Daniel Ek när vi träffar honom på Grand:

”Vi försöker skapa möjligheter att visa upp Sverige för resten av världen. Vi svenskar är generellt sett otroligt dåliga på att prata om oss själva Vi har otroligt mycket att vara stolta över. Det har jag insett när jag reser runt. Jag tycker: Våga slå oss själva för bröstet.”, säger Daniel Ek.

Lite patriotisk känsla?

”Ja, det skulle jag säga. Men dessutom handlar det här om att ge en chans för människor att vidga sitt internationella nätverk, skapa nya kontakter och få en smältdegel och ytterligare enanledning att komma till Sverige", säger Daniel Ek.

Spotify har de senaste dagarna minst sagt varit i rampljuset, bland annat på grund av att Apple lanserat en direkt konkurrerande tjänst. Dessutom har den svenska musiktjänsten fått in nya investerare i form av bland annat Telia Sonera.

Hur kändes det när du såg Apples presentation av sin nya musiktjänst?

”Det kändes som att världens största företag validerar det vi sagt i sju års tid.”

Ingen rädsla?

”Nej, jag tycker det känns ganska naturligt. Det finns inte så många områden som har några miljarder människor runt om i världen som är intresserade. Det är klart att musik attraherar ett av världens största företag", säger Daniel Ek.

Läs fler artiklar
LÄS MER