VR-bolag Fastout fyller på kassan – tar in 1,5 miljoner kronor

Fastout VR
VR-bolag Fastout fyller på kassan – tar in 1,5 miljoner kronor

T.v: Alexander Greidinger, vd på Fastout. Foto: Sandra Birgersdotter och Jae C. Hong/AP/TT

Finwire / Breakit

VR- och drönarbolaget Fastout tar in 1,5 miljoner kronor via två nyemissioner.

VR- och drönarbolaget Fastout genomför en riktad nyemission på 1 miljon kronor som tecknas av IT-investeraren Jonas Litborn.

Styrelsen utnyttjar därmed sitt mandat från årsstämman att emittera aktier. Bolaget emitterar 1 miljon aktier till kursen 1 krona per aktie, enligt ett pressmeddelande. Fastout planerar att använda pengarna för att täcka sitt ökade rörelsekapitalbehov för att kunna fortsätta växa. 

Fastout genomför även en riktad nyemission till Bridge 140 som investerar i teknikbolag. Denna riktade nyemission är på 500 000 aktier och tillför 0,5 miljoner kronor. Fastout emitterar därmed totalt 1,5 miljoner aktier och tillförs 1,5 miljoner kronor.

Det var i mars i år som bolaget lanserade den nya VR-produkten FastOut VR som riktar sig till massmarknaden. 

"Fastout har på rekordtid etablerat sig och befäst sin position på sin nordiska hemmamarknad. Jag tror på Alexanders visioner och ser fram emot att kunna bidra med mina erfarenheter och mitt kontaktnät för att bygga vidare på Fastouts expansion", säger Jonas Litborn i en kommentar. 

Alexander Greidinger är vd på Fastout.

"Vi är glada att någon som Jonas fått upp ögonen för Fastout och vill bidra med kompetens och kontakter för att hjälpa bolaget växa vidare", säger Alexander Greidinger. 

Teckningskursen i den riktade emissionen är 1 krona per aktie, vilket kan jämföras med snittkursen på 1,065 kronor under mätperioden 1 juni till 19 juni. Emissionskostnaderna uppgår till noll kronor. Bolaget har efter genomförda nyemissioner 57,80 miljoner aktier utestående.

Läs fler artiklar
LÄS MER