Apple satsar på digital vård – stöttar hälso-startup

Breakit - Apple satsar på digital vård – stöttar hälso-startup
Apples vd Tim Cook. Foto: AP Photo/Matt Dunham
Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Apple arbetar med liten startup vid namn Health Gorilla på området för e-hälsa, rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Health Gorilla arbetar specifikt med att lägga till och konsolidera diagnostiska data i iPhone genom integrering med sjukhus, labbtestföretag och bildbehandlingscenter.

Startupen som har erhållit finansiering om blott 5 miljoner dollar, specialiserar sig på att ge läkare en komplett bild av patientens hälsohistoria. Vd Steve Yaskin grundade företaget efter att en vän som var läkare var frustrerad rörande processen att överföra patienternas diagnostiska testresultat.

Sjukhus kämpar ofta med att få tillgång till viktiga uppgifter om sina patienter som sprids mellan olika parter. Kunskapsbrister kan ofta leda till missade diagnoser och onödiga medicinska fel, hävdar CNBC.

Apple är inte den första techbjässen att expandera till området för personlig hälsa. Microsoft har en portal vid namn Health Vault som är verksam inom konsolidering av diagnostisk data. Finwire rapporterade även tidigare idag att finska teknik- och telekombolaget Nokia har presenterat ett antal e-hälsorelaterade produkter under dagen.

Både Apple och Health Gorilla har avböjt att kommentera uppgifterna om samarbetet.
 

Läs fler artiklar
Läs nästa artikel