SUP46:s nya vd: "Finns egentligen bara möjligheter"

SUP46 Karriär
SUP46:s nya vd: "Finns egentligen bara möjligheter"

Daniel Sonesson. Foto: press

Towe Boström

Reporter

Efter sommaren blir det Daniel Sonesson som rattar vd-posten på SUP46.
"Det är en väldigt bra kontext för mig", säger Sonesson.

Breakit avslöjade på tisdagsmorgonen att det blir Daniel Sonesson som tar över posten som vd för SUP46 efter Jessica Stark. 

Sonesson är idag ansvarig för marknadsutvecklingen på Schibstedtägda Blocket Jobb, och berättar att han har en stor passion för entreprenörskap och tech. 

"Det är ganska fascinerande med SUP46 att det är både entreprenörskap, techdelen och affärsutvecklingen de står inför", säger Sonesson.  

Han beskriver SUP46 som en fantastisk plats som på kort tid blivit ett momentum som gjort skillnad, och understryker att han själv har en genuin tro på de små- och medelstora företagens möjlighet att bana väg för tillväxt och nya jobb. 

"Det är en avgörande del som kommer att hjälpa nya bolag att växa, det är där de nya jobben kommer att skapas", säger Sonesson om sin nya arbetsplats. 

Han är fortsatt ansvarig för Blocket Jobbs affärsutveckling och kliver in på SUP46 efter sommaren, men något exakt datum är ännu inte satt. Innan Blocket arbetade Sonesson på LinkedIn som Nordenchef för premiumprodukter.

Sonesson tror att hans digitala affärutvecklingsbakgrund och passion för entreprenörskap kommer komma väl till pass. Bland annat för att han har vana av att driva tillväxt och att ta affärer och bolag till nästa steg. 

"Det är en väldigt bra kontext för mig", säger Sonesson. 

Han har en hel del planer för SUP46:s fortsatta utveckling – men vill inte avslöja något i nuläget.

"Jag har en hel del idéer men jag kommer att syna och grunda dem först innan vi tar steg. Vi har massvis med möjligheter i tillväxt och expansion", säger Daniel Sonesson. 

Mikael Ahlström, ordförande i SUP46:s styrelse, berättar att det varit ett stort intresse för vd-posten.

Tidigare vd:n Jessica Stark, som fortsätter som delägare och styrelsemedlem, menar att Sonesson har helt rätt profil för jobbet. 

"Han har ett brinnande intresse för entreprenörskap och har en lång erfarenhet av driva och utveckla teknik- och digitala bolag och har dessutom en gedigen bakgrund inom affärsutveckling", säger Jessica Stark. 

Under 2016 investerades det 48 miljoner dollar, runt 550 miljoner kronor, i de då totalt 62 medlemsbolagen. I år satsar SUP46 på att expandera medlemsbasen av startups utanför Stockholm. 

Läs fler artiklar
LÄS MER