Svensk entreprenör får in kapital till Tanzanias svar på Blocket

Kupatana

Foto: Skärmbild Kupatanas tv-reklam.

Sanna Wolf-Watz

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Köp- och säljsajten Kupatana, som grundades av svensken Robin André Eklund, tar in riskkapital från bland andra en malaysisk riskkapitalfond.

Som vi tidigare har berättat har Tanzanias svar på Blocket, företaget Kupatana, sökt riskkapital. Nu har bolaget tagit in icke offentliggjord summa från det malysiska riskkapitalbolaget Frontier Digital Ventures.

27-årige Robin André Eklund från Hjo är vd och grundare av Kupatana, som började som ett hobbyprojekt. Han säger att kapitalet ska användas till att växa företaget och etablera sajten i Uganda, Rwanda och Burundi.

“Vi ska bygga Tanzanias största köp- och säljsajt”, berättar han.

Hittills har det gått bra. Efter att ha lanserat sin app för Android och kört tv-reklam sedan i mars har sajten nu 720.000 besökare i månaden.

“Tv-reklamen har gett en hel del trafik. Vi rankades etta i appstore också ett bra tag, nu är vi tvåa tror jag”, säger Robin André Eklund.

Just nu är det gratis att lägga upp annonser, men så småningom kommer det att gå att köpa premiumtjänster på sajten.

“Först vill vi ta en stor del av marknaden. Vi funderar på att börja ta betalt i början av 2016, men det beror lite på. Vi vill inte börja innan trafiken har blivit högre”, säger Robin André Eklund.

Läs mer