Mejldödare tar in 4 miljarder – och kan vara på väg att köpas upp

Mejldödare tar in 4 miljarder – och kan vara på väg att köpas upp

Stewart Butterfield, Slacks vd och medgrundare.

Finwire / Breakit

Slack uppvaktas av amerikanska techjättar.

Meddelandetjänsten Slack står redo för att ta in 500 miljoner dollar (4,4 miljarder kronor) till en post-money värdering om 5 miljarder dollar, rapporterar Recode.

Slack har samtidigt erhållit förfrågningar om ett eventuellt förvärv från olika teknikföretag, rapporterar flera källor. Dessa inkluderar Amazon, Microsoft, Google och Salesforce, av vilka flera tidigare har uppvisat ett intresse av att förvärva Slacks. Värderingen av Slacks sägs vara minst 9 miljarder dollar, enligt vad Bloomberg News skrev under gårdagen.

Vanligen när ett hett företag i Silicon Valley söker finansiering brukar större företag i området slå till innan finansieringen är genomförd, då det leder till att startupen erhåller fler möjligheter.

I januari introducerade Slack en företagsversion av sin chattprogramvara som möjliggör för tiotusentals anställda att samarbeta mellan team hos stora företag. Microsoft har den egna chattplattformen Team som avser att konkurrera med Slack. Slacks avser att locka till sig en bredare grupp av företagskunder som är försiktiga med nya produkter på grund av säkerhets- och integritetshänsyn.

Slack har idag 5 miljoner dagliga aktiva användare, varav 1,5 miljoner användare betalar för att använda tjänsten. Slack var i inledningen av sin historia ett spelbolag men ändrade sedan inriktning.

Läs fler artiklar
LÄS MER