Telia: Vi hoppas bli smittade av Spotifys innovationsagenda

Spotify Telia
Telia: Vi hoppas bli smittade av Spotifys innovationsagenda

Fredrik Sandberg / TT

Breakit

Telia investerar närmare en miljard kronor i Spotify. Så här går tankegångarna hos Telias vd Johan Dennelind.

I en intervju med Svenska dagbladet förklarar Telias vd Johan Dennelind på vilket sätt Telias kunder kommer att märka av det nya samarbetet med Spotify.

”Vi hoppas att vi över tid kan ta fram nya idéer, koncept och produkter som har smittats av deras innovationsagenda. Kunderna är snabba och ställer om till den nya världen och nu gäller det att vi är ännu snabbare. Vi går mot en mer internetrelaterad värld med appar och tjänster, där vi traditionellt sett som telefonoperatör inte har varit tillräckligt aktiva”, säger han.

Vad det innebär rent konkret ville han däremot inte gå in på.

”Jag hoppas att vi fått lära oss vad som krävs för att bli älskad av sina kunder i internetvärlden. Vi vet vad som krävs i den gamla logiken, nu är det en ny tid och vi måste bli ännu bättre.”

Johan Dennelind stängde inte dörren för fler investeringar i Spotify, men medgav även att konkurrensen från exempelvis Apple kan bli tuff.

”Detta är ett område som kommer att ha stor konkurrens. Det kommer att bli tufft, men det finns plats för många aktörer. Det är de snabba och innovativa aktörerna som kommer att lyckas.”

Läs fler artiklar
LÄS MER