Trump vill diskutera framtiden med Silicon Valley-toppar

Breakit - Trump vill diskutera framtiden med Silicon Valley-toppar

Donald Trump. Foto: AP Photo/Susan Walsh

Towe Boström

Reporter

Trump-administrationen hoppas få diskutera tech med Silicon Valleys storspelare, uppger Recode.

En rad framstående riskkapitalbolag har bjudits in för ett möte i Vita huset nästa vecka, rapporterar Recode.  

Donald Trumps administration ska bland annat ha sträckt ut en hand mot akörer som Accel och Sequoia Capital inför mötet som ska fokusera på teknologi, uppger källor till tidningen. 

Presidentens administration kommer att ha möten med investerare för att diskutera och ta del av deras syn på frågor som teknik, drönare, 5G-teknologi och "internet of things", det vill säga saker som kopplas upp mot internet.

Initiativet kommer i en tid där relationen mellan Trump och tech-företagen är infekterad. Apple, Facebook och Google tillhör de företag som kritiserat Trumps planer på att lämna Parisavtalet mot klimatförändringar. Tesla-grundaren Elon Musk och Disneys vd Bob Iger har tidigare slutat som rådgivare till presidenten med anledning av Trumps inställning. 

Trumps målsättning är nu att samla Silicon Valleys storspelare för att diskutera hur staten kan moderniseras för medborgarna.

Recode uppger att Vita huset vägrat avsölja vilka bolag som bjudits in till mötet. Källor uppger dock att Trump-administrationen hoppas att jättar som Amazon, Intel och Google ska delta i mötet 22 juni. 

Läs fler artiklar
LÄS MER