Uppgifter: Facebook vill att du ska betala för nyheter

Facebook Sociala medier
Uppgifter: Facebook vill att du ska betala för nyheter

Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: Facebook/P Photo/Noah Berger

Towe Boström

Reporter

Facebook arbetar med en funktion som ska låta användare betala för att prenumerera på nyheter, uppger källor till The Wall Street Journal.

Att Facebook ständigt förändrar sig är knappast något nytt – och nu verkar det som att sociala mediejätten är inne på att låta användarna betala för nyheter. 

Det är The Wall Street Journal (låst bakom betalvägg) som uppger att Facebook snickrar på en applikation som låter dig betala för nyheter genom mobil-appen, och att den blir verklighet i slutet av nästa år. 

Facebook har mött kritik, bland annat från medier, för sin roll i spridningen av falska nyheter och den ökade dominansen på den digitala annonsmarknaden. 

Att sälja prenumerationer genom plattformen skulle kunna betyda ett uppsving för många tidningar som allt mer lutar sig mot de digitala läsarna.  

Exakt hur betalningsmodellen skulle kunna se ut är däremot oklart – eller om Facebook kommer att ta en del av intäkterna. Enligt en källa kan det bli aktuellt för Facebook att ta del av användardata men låta publicisterna behålla pengarna. 

”Vi jobbar med partners för att förstå deras dem och undersöker hur vi kan hjälpa dem att nå mer värde från Facebook”, har Facebook sagt i ett uttalande, enligt Wall Street Journal. 

Läs fler artiklar
LÄS MER