Vill du veta mer om foodtech? Kom till Breakits och Coops dag i Almedalen!

Breakit - Vill du veta mer om foodtech? Kom till Breakits och Coops dag i Almedalen!

Till höger: Fredrika Gullfot, Martin Grådal, Kristoffer Hagstedt, Rickard Öste, Natalie de Brun Skantz, Gustaf Brandberg och Johan Jörgensen. Foto: iStockphoto och Breakit/press.

Diana Demin

Eventansvarig

Är foodtech framtidens affär? Och hur kan vi lösa hållbarhetsproblem med tech? Onsdagen den 5 juli reder vi ut dessa frågor på Breakits och Coop arrangemang i Almedalen. Välkommen!

Vill du lära dig mer om foodtech och lyssna till spännande samtal om ämnet? Kom då till Breakits trädgård i Almedalen den 5 juli, med start från kl 08.30.

Inte bara får du en grymt god, närproducerad frukost och lunch – du får också lyssna på paneldebatter med allt från foodtech-entreprenörer som Fredrika Gullfot som grundat Simris Alg och Rickard Öste som grundat Oatly. Även foodtech-investerare som Gustaf Brandberg, politiker och foodtech-eldsjälar som Johan Jörgensen är med i debatterna.

Dessutom grillar vi grundarna av hajpade matsvinns-startupen Whywaste på scen.

Här är hela programmet:

08.30 Frukost och mingel. Coop bjuder dig på frukost signerad matinspiratören Sara Begner.

09.00 Paneldebatt: Är foodtech framtidens affär – och var finns pengarna?
Allt fler startups, företag inom mat och investerare satsar på den växande trenden foodtech, det vill säga att använda teknik för att effektivisera och utveckla mat- och livsmedelsbranschen. Men går det att kombinera både lönsamhet och hållbarhet – och vilka ska finansiera foodtechföretagens framfart? 
Medverkande: Fredrika Gullfot, grundare Simris Alg, Rickard Öste, grundare Oatly, Gustaf Brandberg, investerare Gullspång Invest och Catrin Folkesson, onlinechef Coop.
Moderator:  Mia Odabas, Smarta samtal
Läs mer här.

10.00 Mingel och energifika med kallpressade rawjuicer och smoothies

10.30 Heta stolen: Hur kan startups minska matsvinnet?
Breakits Camilla Björkman grillar Kristoffer Hagstedt och Martin Grådal, grundare av startupen Whywaste, som minskar matsvinn med hjälp av datadrivet arbete.

11.00 Paneldebatt: Matsvinn och köttfrosseri – är tech svaret på våra hållbarhetsproblem? 
Hur kan vi lösa den nya tidens samhällsutmaningar med hjälp av nya affärsidéer som kommer nu – och vad behövs från politiker, entreprenörer och näringslivet i stort? 
Medverkande: Johan Jörgensen, grundare Sweden FoodTech, Natalie de Brun Skantz, medgrundare Grönska, Martin Ådahl, chefsekonom och vice partisekreterare Centerpartiet, Louise König, hållbarhetschef Coop.
Moderator: Camilla Björkman, Breakit
Läs mer här.

12.00 Lunch och mingel. Coop bjuder dig på lunch signerad matinspiratören Sara Begner.

Adressen är Slottsterassen 14 – håll utkik efter Breakit-flaggorna!

Vill du veta mer? Läs mer på vår eventsida och följ rapporteringen under dagen på Twitter med #framtidensfoodtech.

Varmt välkommen!

Läs fler artiklar
LÄS MER