Digital Inn blir först ut med Kaching – som ska ta död på gammelkassorna

KachingDigital Innhandel

Mathias Plank har grundat Kaching vars betalsystem nu används av Digital Inn. Foto: Press.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Kachings betalsystem, som ska ersätta de traditionella kassorna, har precis lanserats i samtliga Digital Inn-butiker.
"Nu är det expansion som står på agendan", säger grundaren Mathias Plank.

Kaching vill slå ut de traditionella kassorna genom att erbjuda digitala mobila betallösningar som utvecklats i samarbete med Apple. 

I början av året gick finansmannen Sven Hagströmer in med 30 miljoner i Kaching.  Under förra veckan rullades systemet ut i samtliga tio butiker hos den första kunden Digital inn, som är en så kallad "Apple premium reseller". 

Appen har utvecklats i Apples operativsystem iOS och nu är de klassiska kassorna ett minne blott på Digital Inn. Affärerna sker ute på golvet genom Ipads och Iphones där kunden kan välja att betala genom exempelvis Klarna, kort eller faktura. 

"Vi är inte knutna till ett system utan integrerar med diverse olika lösningar", förklarar grundaren Mathias Plank. 

Digital Inn betalar en fast, okänd, kostnad för tjänsten men kostnaden kommer sannolikt att bli transaktionsinriktad i framtiden. Målet med appen är att effektivisera för butikerna genom att halvera tiden för köp. 

Många har jämfört Kaching med betallösningar som exempelvis Izettle, men det är en jämförelse som grundaren inte instämmer i. 

"Vi går på större kedjor mellan izettle går mer mot micronano-segmentet", säger Mathias Plank.

Efter att ha lagt fokus på att utveckla tjänsten och nu nått marknaden planerar Kaching att växla upp. Utöver betal-appen tittar man även på lösningar för handlare inom exempelvis lagerhållning, inventering och konsumentprodukter. 

"Nu är det expansion som står på agendan, fler kunder och vI börjar titta lite mot internationell expansion också”, säger Mathias Plank.

Målet är att fördubbla personalstyrkan på 19 personer fram tills årsskiftet. I nuläget är det inte aktuellt att plocka in ytterligare investeringar. 

"Just nu har vi så att vi klarar oss. Vi är inte ute och söker efter kapital just nu". 

Utöver grundaren Mathias Plank och finansmannen Sven Hagströmer är även Richard Båge, Rustan Panday och Daniel Soussan ägare i Kaching, som grundades 2016.

Läs mer