Mevia får in miljoner från Chalmers och svetskungen Leif Kristensson

Chalmers venturesMevia

Teamet bakom Mevia. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Medtechbolaget Mevia tar in 4 miljoner kronor till sina smarta pillerförpackningar.

Leif Kristensson är en riktig doldis på den svenska techscenen – men är samtidigt en av de mest framgångsrika investerarna i Västsverige.

Bland annat kunde han nyligen räkna hem ett antal hundra miljoner kronor när Göteborgsbolaget Icomera köptes av franska Engie Ineo.

Nu tar Leif Kristensson position i ett nytt tekniktungt bolag. Det är Göteborgsbolaget Mevia som tagit in 4 miljoner kronor från bland annat Leif Kristenssons investmentbolag K-svets och Chalmers ventures..

Bolaget har skapat en sorts smarta pillerförpackningar som ska hjälpa patienter att ta rätt dos vid rätt tillfälle. Det är viktigt för att säkerställa att patienter tar rätt medicin vid rätt tillfälle, vilket kan förbättra både behandling och kvaliteten på kliniska studier.

Med det nya kapitalet i kassan är bolaget nu redo för att ta sin produkt till marknaden, skriver Chalmers ventures i ett pressmeddelande.

”Det känns jättebra både att våra nuvarande ägare är långsiktiga och att vi får in ytterligare en stark ägare som kan hjälpa till med att driva bolaget framåt. Det är en enorm fördel att vara en del av Chalmers Ventures portfölj, vi är många bolag som står inför liknande utmaningar där vi kan ta hjälp av varandra”, säger Jesper Hassel, vd och medgrundare av Mevia, i pressmeddelandet.

Läs mer