Niklas Östbergs Delivery Hero bekräftar börsnotering i Tyskland

Delivery Hero Matleveranstjänst
Niklas Östbergs Delivery Hero bekräftar börsnotering i Tyskland

Niklas Östberg, grundare av Delivery Hero. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Det svenskgrundade matleveransbolaget planerar en noteringsemission på över 4 miljarder kronor.

Tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, som backas av den tyska startupfabriken Rocket Internet – som i sin tur har Kinnevik som en av sina största ägare – bekräftar nu att det blir en notering på Frankfurtbörsen under de kommande månaderna. Planen är att sälja nya aktier för cirka 450 miljoner euro – motsvarande 4,4 miljarder kronor – samtidigt som även befintliga ägare säljer en del aktier.

“Det här är ett stort steg för oss och hela den europeiska techscenen”, säger Niklas Östberg, enligt Reuters.

Delivery Hero ökade omsättningen med 71 procent under förra året till närmare 3,4 miljarder kronor men redovisade samtidigt en förlust på drygt 1 miljard kronor. Enligt uppgifter till Bloomberg var värderingen mellan 3,5 och 4 miljarder euro efter att sydafrikanska Naspers gått in med 387 miljoner euro i maj – ungefär 3,7 miljarder kronor räknat med dagens växelkurs.

I våras hoppade dotterbolaget Onlinepizzas vd av. Anders Signell, som lämnade sin post i slutet av mars, sade redan då att en börsnotering låg nära.

”Det ligger i en nära framtid, och det är det som alla går och väntar på. Jag har bestämt mig för att gå vidare eftersom jag har tagit bolaget så långt som möjligt när det gäller att få upp lönsamheten."

Läs fler artiklar
LÄS MER