Spotify ger bakläxa till Lorentzon: Börsen visst ett möjligt alternativ

Spotify Börsnoteringar
Spotify ger bakläxa till Lorentzon: Börsen visst ett möjligt alternativ

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Musiktjänsten dementerar Spotify-grundarens uttalanden.

Martin Lorentzon vållade stor uppmärksamhet när han i morse i en intervju med Sveriges Radios Ekonomiekot hävdade att Spotify inte planerade en börsnotering.

"Vi har inte kommit någon vart alls och det finns ingenting planerat om det", sade Martin Lorentzon i intervjun och tillade:

"Någon börsintroduktion finns inte på tapeten”.

Men strax efter tio på fredagsförmiddagen kontaktade PR-firman Brunswick, på uppdrag av Spotify, oss på Breakit för att i praktiken dementera Martin Lorentzons utspel i Ekonomiekot.

”Spotify utvärderar olika alternativ framåt. Börsnotering är ett sådant möjligt alternativ men inga beslut är fattade”, heter det nu i ett uttalande från Spotify som förmedlas via Brunswick.

Flera källor har tidigare uppgett att musiktjänsten planerar en börnotering. I mitten av maj rapporterade Bloomberg News att en talesperson för Spotify bekräftat att musiktjänsten anlitat investmentbankerna Morgan Stanley, Goldman Sachs och Allen & Co som rådgivare inför en börsnotering i New York. En företrädare för Spotify uppgav samma sak för brittiska Financial Times.

LÄS MER: Lorentzons sågning av världens tyngsta affärsmedier är trams 

Läs fler artiklar
LÄS MER