Jacob de Geer: Vi byter styrelse för att förbereda oss inför börsen

Izettle
Jacob de Geer: Vi byter styrelse för att förbereda oss inför börsen

Jacob de Geer. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Izettle-chefen om varför betalbolaget möblerar om.

Vi rapporterade på tisdagsmorgonen att Izettle gör en rad förändringar i sin styrelse. Den gamle Nordea-chefen Hans Dahlborg hoppar av som ordförande i Izettle efter nästan sju år på den posten. Samtidigt slutar den tidigare Kinnevik-vdn Vigo Carlund i styrelsen. De två ersätts av Sonat Burman-Olsson, till vardags vd för Coop Sverige, och affärsängeln Måns Hultman. Izettles medgrundare Magnus Nilsson blir styrelseordförande efter Hans Dahlborg.

"Hans har varit med nästan sedan dag ett i Izettle och verkligen hjälpt till att bygga upp bolaget, inte minst har hans erfarenhet av regulatoriska frågor varit till stor hjälp", säger Izettles vd och medgrudare Jacob de Geer.

Han förklarar förändringarna i styrelsen som ett led i bolagets förberedelser inför börsen.

"Bolaget har gått in i en ny fas. Vi arbetar mot en notering under nästa år och då behöver vi ha en styrelse som kan vara med bolaget långsiktigt", säger Jacob de Geer.

Hans Dahlborg är 76 år och Vigo Carlund är 71 år. Hans Dahlborg anger själv sin ålder som orsak till att han nu väljer att hoppa av ordförandeposten:

"Bolaget förbereder sig för en möjlig notering 2018 och då kommer jag vara 77 år. Marknaden förväntar sig en styrelse som kan ha ett längre tidsperspektiv än jag kan ha. Dessutom skulle jag vi en notering bli en publik person igen och det känner jag att jag lagt bakom mig nu", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER