Leif GW Persson investerar i Lundabolaget Terranet inför notering

Terranet
Leif GW Persson investerar i Lundabolaget Terranet inför notering

Leif GW Persson och Per-Olof Johannesson, vd på Terranet, Foto: Maja Suslin/TT samt press.

Jonas de Lange

Reporter

Kändiskriminologen och Ålandsbanken är med när Terranets emission övertecknas med 350 procent.

Lundabolet Terranet har utvecklat en egen teknik för att skicka information mellan mobiltelefoner, utan att behöva använda mobilnätet eller wifi. Tekniken bygger istället på att varje mobil agerar som en egen mast åt andra telefoner. Tanken är att datan ska kunna studsa mellan olika användare tills den hittar fram till rätt mobil.

Imorgon, tisdag, kommer bolaget att noteras på aktiehandelsplatsen First North.

Inför noteringen har bolaget gjort en nyemission på totalt 100 miljoner kronor.

Emissionen har nu övertecknats med 350 procent, rapporterar Di digital. En av investerarna som tog en bit av bolaget var oväntat nog kändiskriminologen och författaren Leif GW Persson.

Med sig har bolaget även fått den gamla SCA-toppen Sverker Martin-Löf och Ålandsbanken som investerat genom två olika fonder.

”Att vi får med institutioner som Ålandsbanken är väldigt betydelsefullt för den fortsatta stabiliteten i bolaget. Vi är källarfirman på vindsvåningen som nu kliver in i finrummet tack vare uthålliga investerare och att vår teknik har blivit standardiserad”, säger Per-Olof Johannesson, vd på Terranet, till Di digital.

Bolaget grundades 2014 och värderas till 211 miljoner kronor före emissionen. Hur mycket Leif GW Persson har investerat framgår ej.

Läs fler artiklar
LÄS MER