Börs-vd:ns söndagsexperiment gick snett – orsakade stor brand

Breakit - Börs-vd:ns söndagsexperiment gick snett – orsakade stor brand

Anders Olsson, vd för Cassandra Oil, skadades själv i explosionen. Foto: Pressbild samt Conny Sillén/TT.

Finwire / Breakit

Cassandra Oils vd: "Jag är brännskadad i ansiktet och på armarna".

Cassandra Oil utvecklar en teknik som utvinner dieselolja från olika sorters avfall såsom däck, plastavfall, spillolja, tung råolja och elektronikskrot. Bolaget är noterat på First North. 

I söndags gick vd:n, tillika uppfinnaren, Anders Olsson, 71, upp tidigt för att testa nya hemliga processer. Men något gick fel, väldigt fel. Det skedde en explosion.

Vid 10-tiden syntes en stor svart rökpelare stiga upp från företagets lokaler i ett industriområde i Västerås. Breakits reporter, som befann sig på en strand på andra sidan Mälaren, såg den tjocka röken från flera mils avstånd.

Anders Olsson skadades själv lindrigt under experimentet, men ingen annan människa ska ha varit i närheten. 

"Det finns inga andra idioter som går upp klockan sex en söndagsmorgon och jobbar med sådant man kunde låta bli. Jag är brännskadad i ansiktet och på armarna. Jag fick lite splitter i armen från en gasbehållare som exploderade och slog omkull mig", säger Anders Olsson till Aftonbladet.

En anställd vid bolaget bekräftar att branden i Cassandra Oils lokaler i Västerås var kraftig. Allmänheten i Västerås uppmanades att stanna inomhus med stängda dörrar och fönster.

Explosionen och branden ska dock inte ha något att göra med den teknik som Cassandra Oil säljer och marknadsför. 

"Det var ett test av en ny metod som inte har någonting med det gamla att göra alls. Det här var mina egna tankeexperiment för framtiden. Jag testade en apparat i morse för att förädla olja. Men någonting hände och den exploderade helt enkelt",  säger Anders Olsson till Aftonbladet. 

Läs fler artiklar
LÄS MER