Sök

Ikea satsar på startups – drar igång accelerator i Älmhult

Ikea

Breakit

Breakit

Ikea startar ett acceleratorprogram tillsammans med danska det danska entreprenörshuset Rainmaking.

Det rapporterar nyhetsbyrån Rapidus.

Inledningsvis kommer tio startups att backas upp med motsvarande cirka 200.000 kronor var från Ikea och Rainmaking. De utvalda teamen kommer dessutom att erbjudas kontorsplats under tre månader och coachning från Rainmaking nätverk och Ikea.

“Vi har inte hittat någon existerande accelerator som passat vårt Ikea-DNA. Vi är inte intresserade av framtida ägarandelar i de här bolagen. Istället vill vi etablera en affärsrelation med nya bolag och tekniker som Ikea till exempel kan licensiera", säger Tony Sandelius, chef på Ikea New Business & Innovation, som ingår i Ikea of Sweden.

“Vi kommer att göra en utvärdering i december, men tanken är att vi ska ha ett bootcamp två gånger om året framöver. Ett av dem ska vara förlagt till Älmhult, ett någon annanstans i världen”, säger Tony Sandelius till Rapidus.

Danska Rainmaking kommenterar:

“Vi vill ha in idéer som befinner sig i ett väldigt tidigt skede och som har stor potential att utvecklas under de tre månaderna”, säger Alex Farcet som är ansvarig projektledare från Rainmaking.

Ikea-koncernen meddelade under onsdagsmorgonen att bolaget utsett Jesper Brodin till ny vd. Han är idag vd för Ikea of Sweden och tillträder sin nya tjänst den 1 september, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer