Foodoras ägare ökar kraftigt – börsnotering sker "när som helst"

Breakit - Foodoras ägare ökar kraftigt  – börsnotering sker "när som helst"

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT.

Finwire / Breakit

Nu väntar börsen för Delivery Hero.

Det tyska matleveransbolaget Delivery Hero, som backas av startupinvesteraren Rocket Internet, ökade intäkterna för jämförbara enheter med 68 procent i det första kvartalet till 121 miljoner euro.

Samtidigt flaggar medgrundaren och vd:n Niklas Östberg för att en börsnotering närmar sig.

"Vi kan köra när som helst om vi känner att det är rätt tidpunkt", säger Niklas Östberg, enligt Reuters. Han avböjde dock från att ge några fler kommentarer kring tidpunkt eller värdering.

I söndags skrev den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung att Delivery Hero är redo för börsen redan nu i sommar och i samband med det väntas ta in över 1 miljard euro.

Delivery Hero är baserat i Berlin och levererar mat från mer än 150 000 restauranger i över 40 länder. Företaget har inte presenterat några resultatsiffror för det första kvartalet men enligt Niklas Östberg är man på väg att förbättra lönsamheten i takt med att bolaget växer.

I Sverige är bolaget verksamt genom Foodora och Onlinepizza. 

Tidigare i maj tog Delivery Hero in 387 miljoner euro genom en riktad nyemission till sydafrikanska Naspers. I samband med det blev Rocket Internet utspädda från strax under 38 till 33 procent av aktierna.

Svenska Kinnevik har via sitt innehav i Rocket Interet en mindre ägarandel.

Missa inte Breakits stora granskning av Foodora, Uber Eats, Wolt och Hungrig.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER