Urb-its nya vd: “Tillväxten kommer när vi får fler handlare”

Urb-it
Urb-its nya vd: “Tillväxten kommer när vi får fler handlare”

T.h: Urb-its avgående vd Mats Forsberg. Foto: Press samt Sara Lindh.

Jonas de Lange

Reporter

Fredrik Warstedt, tillträdande vd på budstartupen Urb-it, ser postivit på bolagets framtid.

På fredagen kunde Breakit avslöja att leveransbolaget Urb-its vd och medgrundare Mats Forsberg petas från sin post. Detta sker strax innan bolagets kommande börsnotering.

"Det ska bli oerhört skönt att kunna fokusera på det som är viktigt för mig – att föra fram bolaget vidare med lansering mot kunder och marknaden. Det är det jag har en passion för och det jag började med för 1,5 år sedan", säger Mats Forsberg som nu blir ansvarig för det lokala Stockholmskontoret.

Fredrik Warstedt, som tidigare har jobbat med förvärv och affärsutveckling på Bonnier och Nordea, tar nu över vd-rollen.

“Det känns fantastiskt kul och spännande. Urb-it är ett väldigt intressant bolag fullt med duktiga människor som sitter i förarsätet för digitaliseringen av detaljhandelsbranschen”, säger Fredrik Warstedt.

Hur ser du på att komma in i bolaget nu precis innan bolaget noteras?

“Det är förstås mycket arbete med det men det känns väldigt roligt. Jag tror att det är bra för bolaget att få tillgång till den offentliga kapitalmarknaden”, säger han.

Urb-its affärsidé bygger på att i appen låta personer köpa saker från butiker i sin närhet. Bolaget har sedan olika frilansande bud som levererar produkten dit kunden finns – lite i stil med Uber eats och Foodora men med något mindre tidspress. Fredrik Warstedt beskriver det som att bolaget kopplar samman hela handelskedjan.

Hittills har den stora tillväxten uteblivit. 2015 omsatte bolaget bara 300.000 kronor med en förlust på 30 miljoner kronor.

Enligt Fredrik Warstedt finns det en relativt enkel lösning för att öka användandet: Fler anslutna handlare i appen.

“Jag skulle säga att tillväxten kommer när produkten blir mer relevant. Vi erbjuder framförallt sällanköpsvaror, så vi behöver ett större produktutbud. Just nu ser vi en väldigt god utveckling i anslutna handlare”, säger han.

Enligt Mats Forsberg har bolaget idag 115 anslutna handlare i appen med ytterligare 60 påskrivna kontrakt som är på väg in. Urb-its tjänst finns idag i London, Paris och Stockholm.

"Vi har fått ordentlig fart i Paris nu och får in nya handlare hela tiden", säger Mats Forsberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER