Pharrell Williams till Symposium – ska lära techeliten om jämställdhet

Breakit - Pharrell Williams till Symposium – ska lära techeliten om jämställdhet

Pharrell Williams och Natalia Brzezinski, vd på Symposium. Foto: TT.

Jonas de Lange

Reporter

Popstjärnan Pharrell Williams kommer till Daniel Ek och Ash Pournouris techkonferens Brilliant Minds, kan Breakit nu berätta.

Techveckan Symposium och den tillhörande konferensen Brilliant Minds är utan tvekan Sveriges mest exklusiva tech-evenemang. Inför en publik på endast 300 personer på Grand Hotel i Stockholm kommer kända profiler som bland annat Twitter-grundaren Evan Williams, affärsängeln Chris Sacca och R&B-stjärnan Usher i början av juni att hålla föredrag och delta i panelsamtal. 

Nu berättar Symposiums vd Natalia Brzezinski att hon landat ytterligare en tungviktare till eventet: superstjärnan Pharrell Williams.

Han är framför allt känd som artist och producent (ingen har nog missat superhiten "Happy"), men på Symposium kommer han främst att prata om sitt samhällsengagemang.

“Han är verkligen en förebild i vår tid och väldigt passionerad när det gäller jämställdhet och klimatförändringar”, säger Natalia Brzezinski, och fortsätter:

“I det här politiska kaoset vi har haft är det många artister som hållit sina liberala och progressiva åsikter för sig själva. Nu har det börjat tala högt om dem. Pharrell leder verkligen pop- och hiphop-publiken nu förtiden. Unga människor lyssnar inte på politker och vd:ar längre.”

Bland talarna detta år är ungefär 60 procent konstnärer i olika former och de resterande 40 är techprofiler av olika slag. Publiken kommer dock främst utgöras av personer med koppling till tech.

“Vi vill att teknikbranschen ska bli lite mer mänsklig. Den behöver göra mer bra saker för samhället. Då behövs det inspiration från röster utifrån”, säger Natalia Brzezinski.

Förutom Pharrell Williams har hon nyligen även gjort klart med filmproducenten Rita Wilson och musikern Skip Marley, son till reggaelegendaren Bob Marley.

Konferens hålls 8 och 9 juni i Stockholm. 

Grundare av konferens är Spotifys Daniel Ek och Aviciis tidigare manager, Ash Pournouri.

Här kan du läsa mer om Natalia Brzezinski och hennes resa från amerikansk ambassadörsfru till inofficiell ambassadör för det svenska techundret.

Läs fler artiklar
LÄS MER