Efter turbulensen – Christian W Jansson lämnar Min doktor

Efter turbulensen – Christian W Jansson lämnar Min doktor

Towe Boström

Reporter

Christian W Jansson lämnar posten som styrelseordförande i Min doktor och säljer sina aktier, uppger Dagens Nyheter.

Det framgår av ett mejl som Christian W Jansson, som även är styrelseordförande i Apoteket, skickat till Dagens Nyheter. 

Det blir nu i stället den nyblivna storägaren EQT Ventures medgrundare Lars Jörnow som axlar rollen som styrelseordförande i Min Doktor.  

Det har varit många turer kring Christian W Janssons roll som ordförande och storägare i den digitala vårdgivaren. Dagens Nyheter avslöjade nyligen att Apoteket, där Christian W Jansson också är styrelseordförande, har skrivit ett avtal med Min Doktor – som resulterade i att Christian W Janssons aktier ökade i värde med runt 6 miljoner kronor.

Apotekets vd Ann Carlsson konstaterade därefter att de ska utvärdera sina rutiner och se över om regelverket behöver förändras gällande samarbeten med företag där medarbetare eller andra med koppling till Apoteket har intressen.

Under torsdagen uppgav Apoteket dock till DN att det inte begåtts några fel vad avser Apotekets avtal med Min Doktor. Samarbetet kommer med andra ord att fortsätta. 

Men Christian W Jansson väljer trots det alltså att lämna Min Doktor.

I slutet av förra året meddelade styrelsen för Min Doktor att bolagets vd Charlotta Tönsgård slutar. När Breakit då pratade med styrelseordförande Christian W Jansson framgick det att Tönsgård slutar mot sin vilja. 

I en gemensam debattartikel gick några av Skånes tyngsta techprofiler ut och kritiserade Min Doktors hantering av affären – något som gjorde att Christian W Jansson offentligt bad om ursäkt för sina uttalanden. 

Läs fler artiklar
LÄS MER