Min doktor stänger jätterunda – tar in över 200 miljoner kronor

Min doktor

Magnus Nyhlén, grundare

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala vårdcentralen tar in 218 miljoner kronor i riskkapital från bland annat EQT Ventures.

Min doktor har skapat en slags digital vårdcentral där patienter med enklare besvär kan få ett videomöte med en läkare istället för att behöva gå till en fysisk vårdcentral.

Nu har bolaget stängt en kapitalrunda på 218 miljoner kronor, rapporterar sajten Di digital. Värderingen i kapitalrundan är ännu okänd.

”Nyinvesteringen syftar till att fortsätta utvecklingen av tjänsten i Sverige samt ta klivet in på nya internationella marknader. Vi är väldigt glada att kunna presentera denna nyemission tillsammans med EQT Ventures. De är långsiktiga ägare som satsar på vår tillväxt och tror på vår förmåga att skala upp verksamheten och ge fler länder tillgång till digital vård”, säger grundaren Magnus Nyhlén, i en kommentar, till sajten.

Det nya kapitaltillskottet kommer från de befintliga ägarna och leds av det svenska riskkapitalbolaget EQT Ventures.

Bolaget fick in 45 miljoner kronor så sent som december förra året. Enligt Di digital värderades bolaget då till 289 miljoner kronor.

Bara dagar innan man gick ut med kapitalrundan i december tvingades vd:n Charlotta Tönsgård bort.  Sättet uppsägningen gick till på fick flera skånska techprofiler att reagera mot bolaget styrelse i ett öppet brev.

Tillvaron för bolaget har inte varit helt problemfri de senaste veckorna heller. Tidigare under onsdagen rapporterade Breakit om att bolaget fått underbetyg i en granskning Jönköpings landsting gjort. För en vecka sedan mötte bolaget ett tungt bakslag när Sveriges kommuner och landsting föreslog att skära rejält i ersättnignen till digitala vårdcentraler. Min doktor, som är en del av det offentliga vårdutbudet har innan fått 1200 kronor för varje vårdbesök. Det ska nu sänkas till 650 kronor.

Läs mer