Breakit - Nevs på jakt efter nya ägare – diskuterar med flera spekulanter
Nevs vd Mattias Bergman. Foto: TT

Nevs på jakt efter nya ägare – diskuterar med flera spekulanter

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit
12 maj 2017, kl 11:18

Saab-fabrikens ägare behöver få in pengar.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit
12 maj 2017, kl 11:18

Elbilstillverkaren Nevs behöver fler delägare för att kunna hantera de stora kostnader som väntar företaget, rapporterar Sveriges Radio.

Enligt vd Mattias Bergman spenderar bolaget mycket pengar för närvarande och för att hålla verksamheten i fortsatt drift är man i behov av nya investerare.

”Nya ägare kommer gradvis att komma in i bolaget. Vi för dialoger med flera som är intresserade av att vara med på den här resan”, sade Mattias Bergman till P4 Väst.

Nevs väntas nästa år börja serietillverka sin första elbil och dessutom bygga färdigt en ny fabrik i kinesiska Tianjin. Detta i kombination med ytterligare kapital för utveckling av nästa generations elbilar kommer att kräva mycket pengar, flera miljarder kronor, enligt Sveriges Radio.

Om bolaget misslyckas med att hitta nya investerare får man jobba utefter befintliga resurser och partners, enligt Nevs. Bolaget tillägger att det inte finns någon dramatik kring detta.

Nevs etablerades 2012 när man tog över huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobiles konkursbo. Bolagets elbil baseras på Saab 9-3 och tillverkas för marknaden i Kina.

 

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel