Uber till domstol efter bråk

Finwire / Breakit

Alphabet-bolag anklagar techjätten för stöld.

Uber kommer att tas till domstol för påstådd stöld av affärshemligheter från Alphabet-ägda Waymo, rapporterar Recode.

Uber hade efterfrågat en skiljedom då fallet involverar kontraktsbrott av en tidigare anställd på Alphabet. Det nekades dock av en domare i San Francisco och Uber riskerar nu potentiella straffavgifter.

Tvisten avser Waymos anklagelser mot Anthony Lewandowski, en tidigare anställd på bolaget som lämnade för att starta startupen inom självkörande lastbilar Otto i augusti 2016.

Otto kom så småningom att bli uppköpt av Uber och Anthony Lewandowski blev ny chef för självkörande bilar inom Uber. Till Uber ska Anthony Lewandowski också ha hämtat med sig 14 000 stulna dokument från Waymo, enligt uppgift. Dessa innehöll bland annat designen för de radars som man höll på att utveckla.

På Uber översåg Anthony Levandowski satsningen mot utveckling av just radars för självkörande bilar, vilka alltså Waymo anser är baserade på bolagets egna design.

Uber valde i april att ge Anthony Lewandowski en timeout på grund av Waymo-bråket. Han ersattes av Eric Meyhofer, en ingenjör och tidigare medgrundare till Carnegie Robotics.

Läs fler artiklar
LÄS MER