Här är tidigare Uber-chefen Alok Alströms nya uppdrag – blir rådgivare till byrån 500

Breakit - Här är tidigare Uber-chefen Alok Alströms nya uppdrag – blir rådgivare till byrån 500

Tidigare Uber-chefen Alok Alström sållar sig till 500. Foto: 500

Towe Boström

Reporter

Den tidigare Uber-chefen Alok Alström blir rådgivare till nystartade kommunikationsbyrån 500.
Han fortsätter sitt arbete på startupen Adclouds precis som tidigare.

Det var i januari som grundarna Love Bonnier och Simon Strand lanserade kommunikationsbyrån 500. Då meddelande man att man kommer att arbeta med olika senior advisors – och nu avslöjar duon vilka personer det rör sig om.

Det rör sig bland annat om entreprenören Alok Alström, som för Breakits läsare framför allt är känd som tidigare vd för Uber Sverige. Han bestämde sig för att lämna Uber efter att bolagets samåkningstjänst Uber pop tvingades lägga ner i Sverige förra året. 

I dag är han styrelseordförande i startupen Adclouds som skapar datadrivna annonser.

Alström är operativt arbetande på adclouds och fortsätter med det samtidigt som han kommer att verka som rådgivare. 

Han har tidigare varit affärsutvecklingschef för Bisnodekoncernen samt managementkonsult på The Boston Consulting Group.  

"Jag ser fram emot att vara rådgivare åt 500 agency. Det är en spännande byrå med nytt angreppssätt som ska bli kul att följa" säger Alok Alström till Breakit. 

Förutom Alok Alström plockar duon även in Amanda Lundeteg, vd på AllBright som arbetar för med jämställda styrelser, Alexander Funcke som är forskare vid University of Pennsylvania, samt Magdalena Westergren, grundare av managementkonsultföretaget Seth & Partner.

Kommunikationsbyråns grundare Simon Strand konstaterar att ingen av rådgivarna har en bakgrund från kommunikationsbranschen.

"Bakgrunden till det är att vi tycker att de intressantaste uppdragen är de som ligger i gränslandet mellan kommunikation och andra sorters verksamhetsutveckling, exempelvis management, hållbarhet, tech, finans och analys", säger Strand i ett pressmeddelande. 

Rådgivarna är inte anställda men utför olika strategiska uppdrag. 

Läs fler artiklar
LÄS MER