Facebook anställer 3000 personer för att stoppa olämpligt innehåll

FacebookVideoLivestreaming

Istockphoto/TARIK KIZILKAYA

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Facebook anställer 3000 personer för att komma åt våldsamt och olämpligt innehåll, rapporterar Recode.

Mark Zuckerberg, grundare och vd, sa under onsdagen att Facebook måste bli bättre på att uppmärksamma och ta bort olämpligt innehåll på plattformen, rapporterar Recode.  

Den långsiktiga planen är att bygga AI-teknologi som automatiskt upptäcker inläggen och tar bort dem, eller stoppar dem innan de ens gått ut.

Den mer kortsiktiga lösningen är att anställa mer personal för att handskas med problemet. Närmare bestämt ytterligare 3000 personer som ska hjälpa till att granska material och hantera de miljontals rapporter om olämpliga inlägg som kommer in.

I dagsläget arbetar runt 4 500 personer med just detta. 

Facebook har tidigare kritiserats för att inte ha reagerat snabbt nog på våldsamt innehåll på plattformen, bland annat en händelse där en användare I Cleveland i USA för några veckor sedan livesände ett mord. 

Zuckerberg nämnde inte videon specifikt, men skrev i ett inlägg under onsdagen att man sett människor skada båda sig själva och andra under de senaste veckorna.

”Det är hjärtskärande” skrev Zuckerberg som berättade att han reflekterat över hur Facebook kan förbättra sig. 

Facebooks grundare lovade även att det ska bli enklare att anmäla problem och lättare för anställda på Facebook att bedöma vad som bryter mot reglerna. 

Läs mer