VR-startupen Wonderworld landar avtal med världens största e-sportliga

Breakit - VR-startupen Wonderworld landar avtal med världens största e-sportliga

Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Wonderworld VR ska börja livesända e-sportligan ESL:s evenemang i 360-gradersvideo.

Hajpen kring virtual reality fortsätter över hela världen. Nu meddelar det svenska VR-produktionsbolaget Wonderworld att man säkrat ett avtal med e-sportligan ESL.

Avtalet innebär att det svenska bolaget kommer livesända ligans största event i 360-gradersvideo.

"Wonderworld VR har visat en stark förmåga att leverera en felfri live-kameraström, samt skapa en solid grund för att driva hela produktionen framåt", säger Stuart Ewen, produktchef på ESL, i ett pressmeddelande.

ESL är världens största e-sportliga. För två år sedan köpte svenska MTG upp 74 procent av bolaget för 720 miljoner kronor.

Exakt vad avtalet innebär ekonomiskt för Wonderworld är inte helt klart. Men bolaget förväntar sig miljonintäkter på samarbetet via olika typer av sponsoravtal.

"Det är lite som att sälja OS när det begav sig. E-sport är världens snabbast växande sport med över 45 miljoner tittare", säger Simon Romanus, grundare av Wonderworld, och forstätter:

“Detta är en miljonmarknad där man når en målgrupp som är en av de kanske mest attraktiva. Med vår kreativa produktion och vårt unika historieberättande kommer vi att ta själva kärnan av esport in i framtiden", säger Simon Romanus.

I samarbetet har Wonderworld även tagit med sig affärspartnern Clvrworks.

Under sitt första räkenskapsår visade Wonderworld en omsättning på drygt 2 miljoner kronor och en vinst på 150.000 kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER