Perfect Day expanderar till Norge – hon ska leda nya satsningen

Perfect Day Media
Perfect Day expanderar till Norge – hon ska leda nya satsningen

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Perfect Day tar klivet in i Norge. Den norska verksamheten kommer att ledas av modemagasinet Costumes tidigare chefredaktör Vanessa Rudjord, som också blir Perfect Day Norges första poddare.

Perfect Day står bakom några av Sveriges största poddar. Affärsidén är att skapa och producera karaktärsdrivet innehåll för alla medieplattformar. Det placerer bolaget någonstans mittemellan ett produktionsbolag och ett influencernätverk. 

Nu tar bolaget klivet in i Norge.

“Vi ser att det norska podcastlandskapet är ungefär där vi var i Sverige när vi grundade Perfect Day, detta gör det till en perfekt tid att expandera dit. Vi upplever också att många av våra svenska kunder söker sig till Norge”, säger Hannah Widell, vd och grundare av Perfect Day.

Ansvarig för den nya satsningen blir Vanessa Rudjord. Hon var tidigare chefredaktör för modemagasinet Costumes, och kommer tillsammans med TV-programledaren Synnøve Skarbø att släppa podden “Synnøve och Vanessas podcast”.

“Vi är stolta och glada över att släppa podd på samma bolag som ”Fredagspodden" och "Alex och Sigge", vi har varit fans av dessa i många år. Synnøve och jag är bästa vänner och ser fram emot att äntligen lansera den första podcasten under Perfect Day Media Norges paraply. Men vi har många spännande poddar som kommer snart”, säger Vanessa Rudjord. 

Under 2015 omsatte Perfect Day Media 37,2 miljoner kronor. En av de största kassakorna är Alex Schulmans och Sigge Eklunds poddcast, som förra året väntades dra in 12-15 miljoner kronor.

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman, som driver Perfect Day, fick nyligen motta skarp kritik för sitt kosttillskott Hers. 

Läs fler artiklar
LÄS MER