Pepins-fiasko för bloggstjärnan Linda Hallberg – får betala tillbaka pengarna till investerarna

Pepins-fiasko för bloggstjärnan Linda Hallberg – får betala tillbaka pengarna till investerarna

Thomas Grabe (grundare av Bangerhead), Marc Palmefjord (vd) och Linda Hallberg. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

E-handelsstartupen Bangerhead lyckades inte med att få in 10 miljoner kronor på Pepins – trots draghjälp från bloggprofilen Linda Hallberg.

Linda Hallberg är en av Sveriges främsta bloggare. På sitt instagramkonto har hon närmare 900.000 följare och hennes sminkblogg har hundratusentals följare.

Numera driver hon även kosmetikbolaget LH Cosmetics tillsammans med e-handelsstartupen Bangerhead.

I februari i år gick Bangerhead och Linda Hallberg ut med att de skulle göra en nyemission via crowdfundingplattformen Pepins. Totalt sökte bolaget 10–15 miljoner kronor till en värdering på 70 miljoner kronor.

2016 omsatte bolaget 74 miljoner kronor med en rörelseförlust på drygt 5 miljoner kronor.

Pepins erbjuder en lösning för privata aktiebolag att bjuda ut sina aktier till allmänheten. Men lyckas man inte nå målet blir man helt utan pengarna. Det finns ingen möjlighet att sänka målet i efterhand. Nu visar det sig att Bangerhead misslyckats med sin Pepins-runda.

“Tyvärr nådde vi inte riktigt upp till summan”, säger Marc Palmefjord, vd på Bangerhead.

Hur nära de var att få in hela summan vill vare sig Marc Palmefjord eller Pepins avslöja. Drygt 600 peroner tecknade sig i nyemissionen och dessa kommer nu få sina pengar tillbaka.

“Vi betalar tillbaka pengarna så fort det går. Jag tycker fortfarande att det är ett fantastiskt bolag med mycket potential. Deras samarbete med Linda Hallberg är också otroligt spännande. Tydligen var inte själva paketeringen och erbjudandet tillräckligt bra”, säger Julia Reuszner, vd på Pepins.

Det har bara hänt en gång tidigare att ett bolag inte lyckats få in kapitalet de efterfrågat på Pepins. Både Bangerhead och Destination fjällen – som stod för den första floppen – har dock lyckats få in kapital på annat sätt.

“Vi kommer att ta in minst 10 miljoner kronor ändå. Vi har fått grönt ljus från nya investerare så förhoppningsvis går det fort. Papprena är inte påskrivna än men jag kan säga att det finns stort intresse från både befintliga och nya ägare”, säger Marc Palmefjord.

Läs fler artiklar
LÄS MER