Grusade planer för Bloglovin – byter spår och lånar pengar

Breakit - Grusade planer för Bloglovin – byter spår och lånar pengar

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Jätteemission lagd på is.

Det digitala mediehuset Bloglovin aviserade i fjol att man skulle ta in runt 100 miljoner kronor i en nyemission. Men nu avslöjar DI Digital att de planerna reviderats. Istället för en nyemission så har de befintliga ägarna lånat in 30 miljoner kronor i form av en konvertibel. Bland ägarna återfinns bland annat det svenska riskkapitalbolaget Northzone.

Bloglovins grundare Mattias Swenson vill inte kommentera varför nyemissionen uteblivit. I en kommentar säger han istället:

”Suget för influencer marketing ökar explosionsartat bland varumärken och mediabyråer och trenden pekar på att det kommer att byggas några influencer marketing-plattformar som blir miljardbolag. Vi planerar att bli ett av dem”.

Fortfarande har dock inte Bloglovins verksamhet lyft ekonomiskt. Siffrorna för 2016 har inte offentliggjorts än men 2015 omsatte Bloglovin drygt 13 Mkr och gjorde en förlust på 35 miljoner kronor.

Under våren 2016 lockade Bloglovins nätverk 10 miljoner besökare i månaden och 750 000 anslutna bloggar, enligt bolaget själva uppger DI Digital.

Mattias Swensson startade det som idag är Bloglovin tillsammans med Dan Carlberg, Daniel Swenson, Patrik Ring och Daniel Gren. Huvudkontoret ligger idag på Manhattan i New York.

Läs fler artiklar
LÄS MER