Seniorsajten News55 laddar för börsen – men gör stora förluster

Breakit - Seniorsajten News55 laddar för börsen – men gör stora förluster

Finwire / Breakit

TV-profilen Artur Ringarts skapelse förbereder notering.

Det är mediaveteranerna Artur Ringart och Fredrik Lundberg, båda med bakgrund från bland annat TV4 och SVT, som är grundare till News55. Sedan starten i juni 2015 har sajten, som fokuserar på svenskar över 55 år, växt kontinuerligt och har idag drygt 150 000 unika besökare i veckan.  

Nu har bolaget påbörjat förberedelserna för en möjlig marknadsnotering under 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har en svensk nyhetskanal huvudsakligen publicerad på internet som inriktar sig på nyheter för en publik från 55 år och uppåt. News55 har enligt bolaget växt från att vara en hemsida till en verksamhet som innefattar mässor, print och digital närvaro.

Under det senaste räkenskapsåret, juli-december 2016, förvärvade News55 bland annat Seniorevent, som uppges vara den ledande mässarrangören inom seniorsegmentet.

Förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och tidigare vd:n för Stampen Media Johanna Öberg har tagit plats i News55:s styrelse tillsammans med Tobias Fagerlund, vd på SpiffX, som har valts till ny styrelseordförande.

Resultatet för räkenskapsåret landade på en förlust om 3,8 miljoner kronor före avskrivningar med en omsättning på 4,5 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER