Niklas Östbergs Delivery hero närmar sig 3 miljarder i omsättning

Niklas Östbergs Delivery hero närmar sig 3 miljarder i omsättning

Niklas Östberg, grundare av Delivery Hero. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Den tyska matleveranstjänsten växte ordentligt under 2016. Nu överväger bolaget en börsnotering.

Det tyska matleveransbolaget Delivery Hero ökade omsättningen med 79 procent till 297 miljoner euro under 2016 – motsvarande 2,86 miljarder kronor med dagens växelkurs.

Bolagets tjänst påminner om exempelvis Onlinepizza – som ägs av just Delivery Hero – fast i global skala.

Tillväxten var som högst i Mellanöstern/Nordafrika och Amerika där den steg med 148 procent respektive 117 procent.

Bolaget uppger att den totala försäljningen drevs på tack vare en ökning i både den organiska tillväxten så väl som den externa.

Berlin-baserade Delivery Hero har idag ett nätverk som omfattar 271 000 restauranger i över 40 länder. Svensken Niklas Östberg som är grundare av företaget uppgav i ett pressmeddelande att man för 2017 planerar att fortsätta investera och överväga olika finansieringsalternativ, inklusive en potentiell börsnotering.

"Vi hade ett fantastiskt 2016 och förväntar oss samma tillväxttakt under 2017 och på mellanlång sikt", säger han i pressmeddelandet.

Den tyska startupfabriken Rocket Internet sitter på 37,7 procent av aktierna i Delivery Hero. Innehavet är värt nästan tre miljarder euro. Svenska Kinnevik är i sin tur delägare i Rocket internet. Enligt uppgifter började Rocket internet förespråka en börsnotering redan 2015.

Kinnevik sålde nyligen ungefär hälften av sitt innehav i Rocket internet.

Läs fler artiklar
LÄS MER