Sting fyller på med nya bolag – här är idéerna som har antagits

Hubbster Sting Sting
Sting fyller på med nya bolag – här är idéerna som har antagits

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Vego-mat, spelbolag och plattform för lärare. Här är inkubatorn Stings sex nya bolag.

Inkubatorn Sting har sedan 2002 coachat välkända startups. Bland alumnerna återfinns bland annat techbolag som Yubico, Videoplaza, Volumental, Watty och Barnebys.

Nu fyller inkubatorn på med en ny kull av startups, som kommer att coachas under 6 till 18 månader.

Totalt rör det sig om sex bolag.

“Det är ett riktigt starkt startfält och det ska bli otroligt roligt att coacha och jobba med bolagen. Flera av dem utvecklar produkter som utnyttjar trenderna i dagens samhälle och bygger på teknik som verkligen ligger i framkant”, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting.

Här är de sex nya Sting Incubate-bolagen:

# Anymaker: En 3D-modelleringsapp som är skapad med syfte att göra 3D-modellering tillgängligt för alla, men särskilt för barn. Bolaget har tidigare vunnit utmärkelsen "Bästa interaktionsdesign" vid C Awards. 

# AppJobs: Startup som vill koppla ihop arbetssökande med jobberbjudanden från frilansplattformar som exempelvis Uber, Foodora och TaskRabbit. 

“Vår plattform är perfekt för alla som är intresserade av att hitta anställning utan att behöva hantera ansökningar och CVn."

#Gigafood: Företaget lagar trendig vegansk brainfood och levererar till företag och privatpersoner.

“Maten är 100 procent vegansk, ekologisk och sprängfylld av näring så att du ska må bra och prestera på topp hela dagen. Varje gång du väljer Gigafood sparar du också upp till 90 procent klimatutsläpp.”

# Hatrabbit Entertainmen: Spelstudio som bygger upplevelser inom virtual- och augmented reality. Det är också det första bolaget som antagits till Stings spelinkubator. Grundarna har över 17 års erfarenhet i spelbranschen både som utvecklare och ledare på bland annat EA Dice och Rovio. 

# Hubbster: Tagit fram ett verktyg för att “ta strategier från ord till konkret verklighet i organisationer av alla storlekar”. Verktyget heter CoreHub. 

# Opusplace: Ett online community för lärare i grundskolan som erbjuder utvecklingskurser och kollegialt stöd. 

“Via Opusplace delar världsledande pedagoger hur de arbetar med sina elever, lektion för lektion, för att inspirera lärare att ta efter beprövade metoder och göra dem till sina egna”.

Läs fler artiklar
LÄS MER