Joakim Stabergs färglada trådar belönas med 20 miljoner kronor från EU

Breakit - Joakim Stabergs färglada trådar belönas med 20 miljoner kronor från EU

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Joakim Stabergs trådfärgningsteknik belönas med 20 miljoner kronor från EU.
“Vi är oerhört glada och tacksamma över att ha fått detta viktiga bidrag”, Joakim Staberg, grundare av Coloreel och uppfinnare av tekniken.

Coloreels teknik gör det möjligt att färga textiltråd under pågående textilproduktion. Det innebär att användarna kan alltid har tillgång till den trådfärg som efterfrågas.

Bland kunderna återfinns modebolag som Stand och Filippa K. 

Nu står det klart att bolaget landat ett EU-bidrag på 20 miljoner kronor - vilket är ett av de största bidragen från EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horizon 2020 SME instrument.

“Tack vare denna finansiering och ett starkt stöd från EU kommissionen kommer vi att kunna stärka vår IP-portfölj ytterligare och säkra vår målsättning att erbjuda banbrytande trådinfärgningslösningar för textilbranschen”, säger Joakim Staberg.

Bolaget har sedan tidigare fått in 60 miljoner kronor till bolaget, varav 8 miljoner har varit bidrag bland annat från EU.

Bland investerarna återfinns namn som Arne Nilsson, medgrundare av IT-bolaget Systeam, entreprenören Reimar Westerlind, grundare av ACG-gruppen som distribunerar symaskiner samt Almi invest och Spicarre invest. 

Coloreel släppte nyligen sin första produkt, Embroline.

"Reaktionerna vi har fått är att Embroline kommer att revolutionera hela brodyrbranschen. Och det tror vi också”, lät det då.

Som startup och entreprenör finns det idag en uppsjö stöd och bidrag att söka till ditt företag. Breakit har vaskat fram 12 stycken som ger dig från några hundratusen kronor upp till flera miljoner.

Läs fler artiklar
LÄS MER