Amazon vill pressa leverenstiderna till en timme med 1300 nya lager

Breakit - Amazon vill pressa leverenstiderna till en timme med 1300 nya lager

Ett av Amazons många lager. Foto: AP Photo/Ted S. Warren.

Erik Wisterberg

Reporter

Kan konkurrenterna hänga med när Amazon gasar?

E-handeln växer snabbt, och en av de faktorer som spås bli avgörande i kampen om kunderna är hur snabbt en vara kan levereras till kunden. 

Amazon uppges nu vara på väg att dammsuga den europeiska marknaden efter lagerlokaler. Enligt brittiska The Telegraph söker Amazon 1.300 lager i Europa. 

”E-handlaren ska vara i färd med att söka små lagerenheter i urbana lägen nära storstäder, eftersom konsumenter i högre utsträckning kräver kortare leverenstid för varor från datorer till gräsklippare”, skriver The Telegraph. 

Amazon har inte velat kommentera uppgifterna. Sannolikt handlar det om att bolaget vill utöka sin satsning på ”Prime now”, där kunderna kan få sin vara levererad inom en timme. Den möjligheten finns redan på vissa håll i Europa. 1.300 nya lager skulle kunna expandera räckvidden för expresserbjudandet avsevärt, och därmed sätta press på konkurrerande e-handlare att minska sina leverenstider. 

I Sverige har Amazon hittills inte lanserat någon lokan variant av sin populära e-handel. Men, som Breakit nyligen kunde avslöja har Amazon köpt loss domänen Amazon.se av en 59-årig kvinna på Östermalm. Missa inte den osannolika historien

Läs fler artiklar
LÄS MER