Niklas Zennströms Atomico investerar i foodtechbolaget Farmdrop

Breakit - Niklas Zennströms Atomico investerar i foodtechbolaget Farmdrop

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Den svenske Skype-grundaren investerar i startupen som vill utmana livsmedelsjättarna.

Farmdrop är ett brittiskt bolag som utmanar de klassiska livsmedelsbutikerna genom att leverera närproducerad mat hem till dörren – samtidigt som matproducenterna får en avsevärt större del av intäktskakan.

Enligt bolaget får producenterna 75 procent av det som slutkunden betalar, vilket är ungefär dubbelt så mycket som vanliga mataffärer ger producenterna.

Nu rapporterar Business Insider att Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico investerar i Farmdrop. Totalt tar bolaget in 7 miljoner pund. Bland övriga investerare återfinns bland annat Swiftkeys medgrundare Jon Reynolds och Asos medgrundare Quentin Griffith.

“Atomico gillar att investera i bolag som vill tackla de stora hållbarhetsutmaningarna som vår planet står inför. Därför är vi väldigt stolta över att leda Farmdrops andra investeringsrunda”, säger Niklas Zennström i en kommentar.

Farmdrops modell fungerar som så att användarna beställer sin mat via deras app. Därefter skördas och packas den beställda maten, för att sedan levereras via el-lastbilar. Några fysiska butiker använder Farmdrop inte, vilket är ett av skälen till att bolaget kan erbjuda producenterna bättre ekonomiska villkor.

I dagsläget finns Farmdrop enbart i London.

Läs fler artiklar
LÄS MER