Nätforumet Quora expanderar globalt – tar in 700 miljoner

Finwire / Breakit

Har redan 300 miljoner användare.

Quora har, tre år efter den senaste finansieringsrundan på 80 miljoner dollar, tagit in 85 miljoner dollar för att expandera internationellt och utveckla nätforumets reklamtjänst. Det uppger grundaren och vd:n Adam D’Angelo för Venturebeat.

Quora är en webbplats där frågor ställs, besvaras och redigeras av användare och den mest jämförbara konkurrenten uppges vara Yahoo Answers Now. Trafiken har enligt grundaren fördubblats på ett år till 190 miljoner unika besökare i månaden, vilket kan jämföras med rivalens 300 miljoner månatliga besök.

Fram till 2016 fanns hemsidan bara på engelska men sedan dess har en spansk och fransk version lanserats. Kapitalanskaffningen ska användas till att expandera plattformen internationellt och utveckla sorteringen av innehållet efter användarnas preferenser.

Till investerarna hör Tiger Global, Matrix Partners, och Dustin Moskovitz, som var med och grundade Facebook. Vid den tidigare finansieringsrundan värderades Quora till 900 miljoner dollar post money och sedan dess har värderingen fördubblats, enligt bolagets talesperson.

https://venturebeat.com/2017/04/21/quora-raises-85-million-to-expand-internationally-and-develop-its-ads-business/

Läs fler artiklar
LÄS MER