Hur hinner han med allt? Nu blir Elon Musk vd för ett bolag till

Breakit - Hur hinner han med allt? Nu blir Elon Musk vd för ett bolag till

Elon Musk. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Tesla-grundarens nya startup bygger på "ömsesidig telepati".

Det räcker uppenbarligen inte att ratta elbilsbolaget Tesla och rymdprojektet SpaceX. I en intervju med sajten Wait But Why avslöjar nu superentreprenören Elon Musk att han också ska bli vd för det hemlighetsfulla bolaget Neuralink.

Därmed sätter han ett slags inofficiellt rekord i antalet vd-poster bland Silicon Valleys entreprenörer. Tidigare tampades han om titeln med bland andra Jack Dorsey som ju är vd för båda sina skapelser, Twitter och Square.

Det är oklart hur stort engagemanget i Neuralink kommer att bli för Elon Musk. Mer klart är att ambitionerna för själva bolaget är storslagna – vad annars när Elon Musk är involverad? Neuralink utvecklar möjligheter att koppla ihop hjärnan med datorer för att spela in tankar, minnen och upplevelser. 

"Om jag skulle kommunicera ett koncept till dig så skulle vi göra det genom ömsesidig telepati", säger Elon Musk i intervjun med Wait But Why.

Musk siktar på att ha en produkt ute inom fyra år som skulle kunna hjälpa personer med hjärnskador efter att ha drabbats av stroke eller cancer, uppger han till samma sajt.

Han bedömer att det skulle ta omkring tio år att utveckla tekniken så att den blir användbar för människor utan nämnda funktionshinder. Viktiga faktorer för när tekniken kan bli verklighet beror på när reglerande myndigheter är redo för ett godkännande och hur väl tekniken fungerar för den första målgruppen.

Det var medgrundaren Max Hodak som först bekräftade för The Wall Street Journal att företaget Neuralink Corp existerade. Hodak ligger bland annat bakom Transcriptic, en startup inom automatiserade labbtjänster.

Läs fler artiklar
LÄS MER