Bluffakturans värsta fiende går som tåget – “2019 omsätter vi strax under 100 miljoner”

Inyett Bluffakturor
Bluffakturans värsta fiende går som tåget – “2019 omsätter vi strax under 100 miljoner”

Jone Sölvik, vd på Inyett. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Inyett expanderar till Norge – och krattar för börsnotering.

Helsingborgsbolaget Inyett har skapat en tjänst som ska säkerställa att företag inte betalar sina fakturor fel. Genom att kolla upp alla leverantörer och belopp innan betalningarna går ut kan Inyett varna sina kunder om avvikande belopp eller oseriösa företag. På kundlistan hittar man storföretag som PEAB, PWC och Veidekke.

Ett exempel är när Filipstads kommun höll på att skicka 300 felaktiga fakturor – men stoppades av techbolaget.

Inyett grundades redan 2009 och har kämpat länge för att hitta rätt på marknaden med sin lösning. Nu verkar det ha lossnat rejält för bolaget som inleder en aggressiv expansionsplan.

På ett år har man gått från 7 till 23 anställda och öppnat tre nya säljkontor i Stockholm, Göteborg och även Oslo.

“Det är vår första expansion utanför Sverige. I Norge har de ännu större problem än i Sverige. Vi vet också att problemet är lika stort i England, Tyskland och USA”, säger bolagets vd Jone Sölvik.

Bolaget laddar även för en kraftig tillväxt framåt. Under sitt brutna räkenskapsår, som gick till juni 2016, omsatte bolaget 12 miljoner kronor.

“2019 omsätter vi strax under 100 miljoner. Den aktiviteten vi har idag hade vi inte för sex månader sedan. Vi har femdubblat säljstyrkan och kommer fortsätta låta den växa. Vi vill bara ut på marknaden och springa”, säger bolagets styrelseordförande Jan Swedin.

För att kunna hålla tillväxttakten tittar bolaget även på möjligheten att börsnotera bolaget.

“Vi ser att det här är en spännande produkt och vi vill ge allmänheten möjligheten att vara med på resan. Vi har redan 20-25 finansiärer som ringt och velat investera”, säger Jan Swedin.

Någon exakt tidsram är inte sagt men han räknar med att en notering sker inom de närmaste tre åren.

Hittills har bolaget tagit in ungefär 7 miljoner kronor i riskkapital.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln skrev vi att bolaget skulle omsätta strax under 100 miljoner 2018. Korrekt år är 2019.

Läs fler artiklar
LÄS MER