Stämde startup – nu drar Tesla tillbaka sin stämning

Finwire / Breakit

Tesla har avbrutit stämningen av startupen Aurora, verksamma inom självkörande teknik.

Detta efter att parterna enats om en förlikning som innebär att Aurora ska betala 100 000 dollar, motsvarande nästan 0,9 miljoner kronor. Det uppger en person på Tesla för tekniksajten Recode.

Aurora grundades av Chris Urmson som tidigare var teknikchef på Googles projekt inom den autonoma biltekniken. Detta gjorde han tillsammans med Sterling Andersson, tidigare autopilot-ansvarig på Tesla.

Det var i januari som Tesla anklagade Anderson för att försöka få över flera ingenjörer och att ha stulit hundratals gigabytes med företagsinformation. Nu hittades inga förseelser enligt Tesla-företrädaren. I uppgörelsen har Aurora gått med på att inte rekrytera anställda från Tesla eller leverantörer till dem innan februari nästa år.

Dessutom ska Aurora ha gått med på att granskas av tredje part som ska ta reda på om företaget lagrat någon hemlig information från Tesla på sina enheter eller företagsanknutna användarkonton.

Därefter ska Tesla genomföra ytterligare en revision som ska vara slutförd innan februari nästa år. Även denna revision ska täckas med de tidigare nämnda beloppet på 100 000 dollar.

Nästa steg blir nu att Tesla drar tillbaka sin stämningsansökan som lämnats in till Santa Clara-domstolen, uppger personerna till sajten.

Läs fler artiklar
LÄS MER