"Ordet startup har blivit överanvänt och urvattnat"

Breakit - "Ordet startup har blivit överanvänt och urvattnat"

Foto: Istockphoto / ismagilov

Breakit

Allt fler kallar sina företag för "startups". Vad är egentligen vitsen med det? Olle Aronsson och Camilla Björkman analyserar frågan i senaste avsnittet av Breakits podcast.

Att kalla sig för startup är det nya svarta. IT-konsulter skickar pressmeddelanden om att de drar i gång egna "startups" internt och även företag som funnits i 20 år definierar sig med samma ord.

"Jag själv ska villigt erkänna att jag använder ordet startup i varenda säljpresentation, om oss själva", säger Camilla Björkman, affärsutvecklingschef på Breakit, i podden.

Hon och Breakits medgrundare Olle Aronsson pratar i podden om att överanvändningen av ordet startup vittnar om en sorts osäkerhet.

"Man vill få saker och ting att verka häftigare än vad de egentligen är. Ordet startup har blivit överanvänt och urvattnat. Det är något som jag själv försöker komma bort i från. Visst kan man kalla Breakit för en startup men det är inte så viktigt", säger Olle Aronsson

Lyssna på hela avsnittet här, och hör duon analysera bland annat rusningen i Spotify-aktien och "direkt på Instagram"-trenden för nya varumärken.

Nyfiken på vad en startup faktiskt är för någonting? Här försöker ett gäng techprofiler besvara frågan.

Läs fler artiklar
LÄS MER