Sågar Bambusers värdering: “Inte redo men de tar tillfället i akt”

Bambuser Breakits podcast
Sågar Bambusers värdering: “Inte redo men de tar tillfället i akt”

Foto: Istock

Breakit

Techbolaget Bambusers börsplaner är en het potatis i senaste avsnittet av Breakits podcast. “Det känns som att börsen blev lite av sistahandsalternativet för dem”, säger Olle Aronsson i podden.

Livevideotjänsten Bambuser var för några år sedan ett av Sveriges mest uppmärksammade startupföretag och spåddes en lysande framtid. Sedan dess har dock bolaget gått trögt – samtidigt som techjättar som Facebook och Twitter har lanserat konkurrernade tjänster.

I veckans avsnitt av Breakits podcast pratar Olle Aronsson och Stefan Lundell om Bambusers börsplaner, som blev offentliga i veckan.

“Det känns som att börsen blev lite av sistahandsalternativet för dem, när de inte fick in tillräckligt med kapital på annat håll”, säger Olle Aronsson.

“Man kan också se det som att de passar på nu när tech är hett på börsen”, säger Stefan Lundell.

Bambusers omsättning har stått still de senaste åren, runt 5-10 miljoner kronor, och bolaget går fortsatt med förlust.

“Samtidigt är värderingen 115 miljoner kronor, vilket är för högt. Det verkar som att de inte är redo för börsen, men de tar tillfället i akt”, säger Olle Aronsson i podden.

Lyssna på hela poddavsnittet, där Breakit-grundarna också diskuterar den nya techfonden som Cristina Stenbecks favoritmäklare ska lansera, i din vanliga podcastapp eller här.

Läs fler artiklar
LÄS MER