Klarna-konkurrenten Mondido får in 10 miljoner kronor – Collector ventures investerar

Mondido Collector Ventures
Klarna-konkurrenten Mondido får in 10 miljoner kronor – Collector ventures investerar

F.v: Lena Apler, tillförordnad vd på Collector och Annika Manns, medgrundare av Mondido. Foto: Ann Jonasson och press.

Jonas de Lange

Reporter

Fintechbolaget Mondido värderas nu till över 60 miljoner kronor, visar handlingar som Breakit tagit del av.

Mondido är en betallösning för e-handlare som integrerar olika betalsätt i ett system. Det är en lösning som konkurrerar med bland annat Klarna Checkout.

I höstas ingick bolaget ett samarbete med den digitala banken Collector om att erbjuda bankens fakturalösning i sin plattform.

Nu gör Collector en ännu större satsning på Mondido, enligt uppgifter från ägardatabasen Valu8. Genom sin investeringsarm Collector ventures gör man nu en investering på 10 miljoner kronor i bolaget.

"Medan trenden inom betalbranschen rör sig mot ”one-size-fits-all” ser vi att vår flexibla lösning, som bygger på machine learning, ökar konverteringen oavsett om man säljer B2B, B2C, traditionell e-handel eller digitala produkter. Genom ett ännu starkare samarbete med Collector har vi en enastående möjlighet att ta del av deras ovärderliga erfarenhet för att öka takten och skala snabbare", säger Annika Manns, medgrundare av Mondido.

Intressant i sammanhanget är att Collector redan har en egen betalplattform för e-handlare.

"Vår plattform är bättre anpassad för lite större e-handlare. Om vi vill nå mindre handlare får vi gå genom plattformsleverantörer. Nu kan vi istället använda Mondido direkt. Deras kortlösning är dessutom väldigt bra", säger Lena Apler, grundare och tillförordnad vd på Collector.

Collectors investeringsarm sköts av riskkapitalbolaget NFT Ventures, som är delägare i Mondido sedan tidigare.

I en mindre såddrunda 2015 har bolaget även tagit in ett antal affärsänglar som delägare.

Då investerade bland annat MTG-toppen Mattias Hermansson och Desenios vd Fredrik Palm.

I den nya kapitalrundan är det dock bara Collector som har investerat. Enligt offentliga handlingar Breakit har tagit del av värderas Mondido till över 60 miljoner kronor i transaktionen.

Läs fler artiklar
LÄS MER