Niels Bosma cashade in på Offerta – nu investerar han i Göteborgsstartup

Offerta Tummy lab Niels Bosma
Niels Bosma cashade in på Offerta – nu investerar han i Göteborgsstartup

T.v: Niels Bosma. Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

Niels Bosma satsar Offerta-pengar på startupen Tummy lab.

I januari kunde Breakit rapportera att riskkapitalbolaget Alfvén och Didriksson gått in som majoritetsägare i offertsajten Offerta. I affären värderades bolaget till 100 miljoner kronor och medgrundaren Niels Bosma ägde då 4 procent av bolaget.

Han är även medgrundare av crowdfundingplattformen Tessin.

Nu investerar han delar av sitt kapital i ett nytt Göteborgsbolag - Tummy lab. Bolaget har skapat en app som ska hjälpa folk med magsjukdomen irriterad tarm – även känt som IBS.

Tanken är att användaren ska logga vad hen äter och se om det har något samband med olika symptom.

"Tummy Lab är ett jäkligt spännande bolag med ett superteam. Bolaget bygger på maskininlärning som coachar folk till en bättre livsstil och hälsa, något jag personligen tycker är riktigt häftigt. Både jag och min fru Frida, som jag gör investeringen tillsammans med, är väldigt intresserade av hälsa. Vi vill investera i nystartade bolag där vi kan tillföra värde med vår rådgivning”, säger Niels Bosma.

Utöver Niels Bosma har även ängelinvesteraren Anders Nordin investerat. Han har bland annat haft olika chefsroller på läkemedelsjätten Astra innan.

"Vi har valt att plocka in de här personerna mest för deras expertis. Det här innebär att vi kan öka försäljning och arbete mot sjukvård och läkemedelsbolag", säger Anders Elfving, vd och medgrundare av Tummy lab.

Läs fler artiklar
LÄS MER