EQT Ventures: "E-sportlag kan i framtiden bli större än traditionella sportlag"

EQT Ventures e-sport
EQT Ventures: "E-sportlag kan i framtiden bli större än traditionella sportlag"

Andreas Thorstensson. Foto: Press / TT

Finwire / Breakit

Andreas Thorstensson, investerare via EQT Ventures och tidigare världsmästare i Counter Strike, menar att e-sporten är här för att stanna.

"Vi har bara sett början på omsättningstillväxten inom e-sport och flera lag kan potentiellt bli större i framtiden än traditionella sportlag", säger han i en intervju som återges på Medium.

De största faktorerna för tillväxt under de senaste fem åren har varit en kombination av social media, streaming och spelutgivare som förstår branschens potential.

"Kända utövare av e-sport kan ha fler följare på Twitter än traditionella sportstjärnor och de är väldigt måna om att engagera sin fanbase. Ett sätt är att dela med sig av sina träningspass och livespel på olika streamingtjänster, som till exempel Twitch", säger han.

Branschen utvecklas då den tidigare bestod av många spelare som bara spelade för skojs skull och inte för att tjäna några pengar. Här fanns också personer som ville kapitalisera på den snabbväxande marknaden men utan att förstå fenomenet, hävdar han.

Bland aktörer som satsar på e-sport finns bland annat MTG, som äger e-sportligan ESL och festivalen Dreamhack, och Amazon som för några år sedan köpte upp Twitch.

Läs fler artiklar
LÄS MER