I dag står vi enade på Sergels Torg – för Stockholm mot våldet

Breakit - I dag står vi enade på Sergels Torg – för Stockholm mot våldet

Stefan Lundell.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Livet går vidare, men just nu är det svårt att lägga någon kraft på annat.

Det är alltid samma sak varje fredag. Alltför sent börjar jag summera de senaste dagarnas intryck under vinjetten Lundells vecka.

Den här gången var jag ovanligt sent ute och var precis klar när attentatet ägde rum bara några hundra meter bort från vår redaktion på Norrmalmstorg.

Kort därefter fick jag de första flash-meddelandena i mobilen och det behövdes ingen längre betänkestund för att ta beslutet att det definitivt inte var rätt läge att då publicera någon Lundells vecka.

Fortfarande, såhär ett dygn efter det fruktansvärda attentatet, känns nästan all journalistik som inte fokuserar på följderna av det som hänt rätt meningslös. 

Jag vet att den känslan kommer att tona bort. Livet går vidare, men just nu är det svårt att lägga någon kraft på annat. 

Den här helgen måste det enda rätta vara att tillsammans sluta upp mot det meningslösa våldet.

Jag själv blev därför väldigt glad när jag igår fick reda på Damon Rastis initiativ – ”Kärleksmanifestation på Sergels torg - Stockholm står enat!”. Damon Rasti är en internetprofil med ett starkt engagemang mot rasism.

I dag bjuder han in alla som vill till en manifestation på Sergels Torg. Där inleds samlingen klockan 14.00. Och 14.53  två dygn efter att attacken skedde blir det en tyst minut för att hedra offren.

I skrivande stund är det över 6000 personer på Facebook som har meddelat att de kommer. Jag kommer vara där med min familj. Hoppas vi ses där.

Läs fler artiklar
LÄS MER