Hon leder Industrifondens nya storinvestering – går in i styrelsen

Industrifonden Sofia Ericsson Holm
Hon leder Industrifondens nya storinvestering – går in i styrelsen

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Statliga riskkapitalbolaget kliver in i isländsk uppstickare.

Det är fintechbolaget Meniga som nu tar in 70 miljoner kronor i friskt kapital. Bolaget skapat en digital plattform som flera stora banker som Santander, Commerzbank and ING Direct använder. Industrifonden är den största investeraren i finansieringsrundan.  Sofia Ericsson Holm leder investeringen från Industrifondens sida och hon kommer också in i styrelsen på Meniga. Hur mycket Industrifonden investerar framgår inte.

“I en tid då branschen står inför gigantiska förändringar och tvingas omvärdera och tänka nytt i många led, skapar Meniga nya möjligheter att möta utmaningarna. Bolaget har etablerat en unik position för fortsatt tillväxt, där de idag redan har utvecklat starka relationer med ledande banker”, säger Sofia Ericsson Holm i en kommentar och tillägger:

“Vi ser stora värden och möjligheter i den vidare utvecklingen av Menigas datadrivna banktjänster, och ser fram emot att jobba nära Meniga-teamet på resan framåt”.

Sammanlagt når Meniga idag 40 miljoner användare i närmare 20 länder. Bolaget har kontor i London och Reykjavik, samt Stockholm där ett utvecklingsteam är baserat. Investeringsrundan leds av Industrifonden med deltagande av befintliga investerare, bland andra Velocity Capital och Frumtak Ventures.

Läs fler artiklar
LÄS MER