Jessica Thorell ska representera Kinnevik i Qliros nya styrelse

Qliro Jessica Thorell Erika Söderberg Johnson
Jessica Thorell ska representera Kinnevik i Qliros nya styrelse

Jessica Thorell, investerare på Kinnevik och föreslagen styrelseledamot i Qliro. Foto: Kinnevik.

Jonas de Lange

Reporter

Jessica Thorell, investerare på Kinnevik, är en av tre nya föreslagna styrelseledamöter i Qliro.

Idag presenterades tre nya förslag på styrelseledamöter i e-handelsjätten Qliro.

Koncernen äger sajter som Nelly och CDon och omsatte förra året närmare 4,5 miljarder kronor.

Valberedningen föreslår nu Jessica Thorell, investerare på familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik, som ny styrelseledamot. Kinnevik är bolagets största ägare med drygt 28 procent av aktierna. Hon tar över Kinneviks tidigare vd Lorenzo Grabaus plats i Qliros styrelse.

Hon har tidigare jobbat på den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs och General Atlantic. På det senare bolaget var hon bland annat ansvarig för GA:s stora aktiepost i Klarna.

Christoffer Häggblom, vd på Rite ventures, föreslås också som ny ledamot. Rite ventures stärkte nyligen sin position i bolaget och äger nu 4,5 procent. Rite ventures är även drivande i att stycka upp koncernen och sälja av olika dotterbolag.

Den sista personen som föreslås är Erika Söderberg Johnson. Hon är ekonomichef på det börsnoterade life science-bolaget Biotage. Hon sitter sedan tidigare i styrelsen för två andra noterade företag – Medcap och Sectra.

“Christoffer, Erika och Jessica kommer att förstärka styrelsen med sina relevanta erfarenheter från teknologiska tillväxtbolag, e-handel och konsumentinriktade digitala finansiella tjänster, samt med ett ökat fokus på Norden och erfarenheter från styrelse- och revisionsutskottsarbete i börsnoterade företag”, säger Cristina Stenbeck, som är valberedningens ordförande i Qliro.

Läs fler artiklar
LÄS MER